dia1 dia2 dia3

40 jaar schoolsportdag in Bunschoten

veertigjaar

Op vrijdag 20 mei 2022 wordt in samenwerking met alle basisscholen, Rugbyclub Spakenburg, V.V. Eemdijk en vele vrijwilligers voor de 40ste keer de Meerwaerde Schoolsportdag georganiseerd. Een extra feestelijke editie, want naast de 40ste verjaardag, mag het eindelijk weer na twee jaar! Met dank aan een aantal sponsoren die een extra bijdrage hebben geleverd om er een echt feest van te maken.

Grondleggers

De Schoolsportdag viert in de huidige vorm zijn 40ste verjaardag. Namen van het eerste uur van onze plaatselijke schoolsportdag zijn Bob van der Made, Martin van de Brink, Gert van Dijk, Pim van de Brink, Roel Kieft en Peter de Graaf. “Mooi om deze namen eens te benoemen. Waarschijnlijk zijn er meer mensen te benoemen, maar uit de archieven zijn dit de namen die naar voren komen.

Het initiatief voor een sportdag voor scholen werd in 1975 genomen door Bob van der Made, vz. van de oudercommissie van De Brandaris. In diezelfde periode kwam Gert van Dijk (ere-voorzitter, red.) op de Van Goorschool te werken en lanceerde het idee van een sportdag op zijn nieuwe school. Hij had op zijn vorige school in Wijk bij Duurstede namelijk net een dergelijk evenement achter de rug. Al snel zaten beide heren rond de tafel, waarna de organisatie is gaan lopen. In 1976 werd de schoolsportdag voor het eerst gehouden voor de vijf protestant christelijke scholen in het dorp. Dit waren de Van Goorschool (nu De Ark, red.), De Brandaris, De Wegwijzer, De Grondtoon en de Van Amerongenschool (nu Het Sterrenlicht, red.). Later gingen ook de openbare scholen en Eemdijk meedoen. De uitvoering sloeg gedurende die 7 jaar zo aan dat in 1983 de huidige vorm van onze schoolsportdag is ontstaan”.

Tijdschema sportdag 2022

20meiHieronder is het programma van de sportdag te raadplegen. Na het ochtendprogramma is er voor de groepen 5-8 een voetbaltoernooi, matbaltoernooi, lijnbaltoernooi en (nieuw) touch-rugby. Bij voetbal, matbal en lijnbal worden na de poulewedstrijden kruisfinales en finales (plek 1 en 2) gespeeld. Uitzondering hierop zijn het meidenvoetbal en touch-rugby.

Ochtendprogramma
09:00 uur Ochtendprogramma op de bijvelden van VV Eemdijk en het hoofdveld van Rugbyclub Spakenburg

● Groep 3 en 4 : Veld van Rugbyclub Spakenburg
● Groep 5 en 6 : Veld 2 van Eemdijk (veld naast het hoofdveld)
● Groep 7 en 8 : Veld 3 van Eemdijk (veld met de sintelbaan)

11:40 uur Einde ochtendprogramma

 

NIEUW!! Schoolsportdaglied

Sportdaglied KoortjeDit jaar wordt de sportdag voor de 40ste keer georganiseerd. Het bestuur van de sportdag vond het daarom een mooi initiatief om ter ere hiervan een nieuw sportdaglied te lanceren.

Dirk-Jan de Graaf en Aline Dijkema zijn beide leerkrachten op CBS De Grondtoon. Dirk-Jan is voorzitter van het sportdagbestuur en Aline zingt al jaren in de rock-popband Gravel. Vandaar dat Dirk-Jan deze band vroeg om een lied te schrijven ter ere van de sportdag. De bandleden reageerden direct enthousiast.

De band ‘Gravel’

De band bestaat uit Gert van de Haar en Chris Heinen op de gitaar, Elte Folkersma op de drums, Theresia de Graaf op de basgitaar en de zang door Aline Dijkema. Naast dat de bandleden heel enthousiast waren, was het ook een enorme uitdaging om het lied te schrijven. De band heeft namelijk nog nooit eerder een kinderlied gespeeld, laat staan geschreven! ,,En hoe maak je een sportdaglied? Kiezen we een bestaande melodie die iedereen direct mee kan zingen, kiezen we een minder bekend bestaand nummer of schrijven we zelf een melodie?


LEES MEER

TOT VOLGEND JAAR!

TOURNIFY
TOERNOOISCHEMA

tournifyLoader.fa5e5f53