dia1 dia2 dia3

Sportdaglied

Sportdaglied KoortjeDit jaar wordt de sportdag voor de 40ste keer georganiseerd. Het bestuur van de sportdag vond het daarom een mooi initiatief om ter ere hiervan een nieuw sportdaglied te lanceren.

Dirk-Jan de Graaf en Aline Dijkema zijn beide leerkrachten op CBS De Grondtoon. Dirk-Jan is voorzitter van het sportdagbestuur en Aline zingt al jaren in de rock-popband Gravel. Vandaar dat Dirk-Jan deze band vroeg om een lied te schrijven ter ere van de sportdag. De bandleden reageerden direct enthousiast.

De band ‘Gravel’

De band bestaat uit Gert van de Haar en Chris Heinen op de gitaar, Elte Folkersma op de drums, Theresia de Graaf op de basgitaar en de zang door Aline Dijkema. Naast dat de bandleden heel enthousiast waren, was het ook een enorme uitdaging om het lied te schrijven. De band heeft namelijk nog nooit eerder een kinderlied gespeeld, laat staan geschreven! ,,En hoe maak je een sportdaglied? Kiezen we een bestaande melodie die iedereen direct mee kan zingen, kiezen we een minder bekend bestaand nummer of schrijven we zelf een melodie? Dat waren vragen die direct in ons opkwamen’’, vertelt Aline. ,,Het was een hele zoektocht.’’ Aline kwam, na het beluisteren van vele Kids top 20 lijsten, het supervrolijke en dansbare nummer ‘Better when I’m dancin’ van Meghan Trainor tegen. ,,Dat nummer werd de inspiratie voor de melodie van het sportdaglied’’, vertelt de zangeres. Karin Koelewijn, lid van het sportdagbestuur, bedacht de input voor het lied. ,,Het idee was om de onderdelen van de sportdag terug te laten komen’’, legt Aline uit. ,,Het spelen van de ochtendspellen, de balspellen van het middagprogramma en de estafette bijvoorbeeld. Maar ook dat dat de kinderen die dag vrij zijn en niet aan school hoeven te werken.’’

Koortje

Toen de melodie eenmaal gekozen was, raakte Aline helemaal enthousiast en schreef in een paar uur tijd de tekst van het lied. Dirk-Jan maakte vervolgens een songtekstvideo. Aline heeft het lied ingezongen en de overige leden van Gravel hebben het nummer ingespeeld in The Van Studios in Bunschoten-Spakenburg. En dat na twee jaar ‘stilzitten.’ ,,We hadden twee jaar lang geen oefenmomenten en geen optredens vanwege corona’’, vertelt Aline. ,,Paul Schuurman, eigenaar van The Van Studios, heeft het nummer opgenomen, gemixt en gemasterd.’’ Om er écht een kinderlied van te maken, bedacht Paul om het refrein van het lied te laten zingen door een koortje. Binnen een week tijd werden er vijftien kinderen opgetrommeld en werd hun zang opgenomen in de studio. Bent Heinen, Nout Heinen, Tess Dijkema, Sophie Dijkema, Hester de Jong, Vivian Heinen, Keshon Koelewijn, Tirza Koelewijn, Bobbie Veenendaal, Jimi Twaalfhoven, Jeremy Huygen, Luuk Jacobs, Mats van Klooster, Mick van den Hoek en Tijler van Dooren vormden samen het koortje.

Dansen

Vervolgens ontstond er nog een leuk idee: ,,Toen ik het lied thuis aan het oefenen was, begonnen mijn dochters Tess (10) en Sophie (8) spontaan mee te dansen in de huiskamer’’, vertelt Aline. ,,Zo ontstond het idee om een dansvideo bij het lied te maken. Tess en Sophie bedachten hiervoor de choreografie!’’ De dans is door Paul Schuurman opgenomen op de locatie van de duoschool Grondtoon-Groen van Prinstererschool. Tess en Sophie zijn zelf te bewonderen in de dansvideo, samen met Luna Goudsbloem, Luuk Jacobs, Kirsten Heinen, Hester de Jong en Mats van Klooster. Ook gaan zij de dans live doen op de sportdag op 20 mei, als het lied na het middagprogramma door Gravel zal worden gespeeld. Het lied wordt dan officieel overhandigd aan Meerwaerde financieel adviseurs en makelaars, de hoofdsponsor van de Schoolsportdag. Zij bieden het lied aan ter ere van het 40-jarig jubileum en hopen dat het de komende jaren veelvuldig gezongen gaat worden op de sportdag.

Videoclip

Ook zal er een echte videoclip worden gemaakt van het optreden. ,,De songtekstvideo en de dansvideo worden deze week gedeeld met de scholen, zodat alle kinderen na de meivakantie lekker kunnen gaan oefenen in de klas’’, laat Aline weten. ,,We hopen dat alle kinderen uit volle borst mee zullen zingen tijdens de sportdag en dat ze uit hun dak gaan door er lekker bij te dansen. We gaan er een mooi feest van maken!’’

Bron: de Bunschoter - woensdag 4 mei 2022

Sportdaglied

Sportdagliedvideo's

Het is sportdag dansvideo

 

Het is sportdag Songtekstvideo

TOT VOLGEND JAAR!

TOURNIFY
TOERNOOISCHEMA

tournifyLoader.fa5e5f53